Friday, August 14, 2009

Mustika-vaarikakook toorjuustuga

Põhi:
4 dl nisujahu
175 g võid
1 muna
2 spl suhkrut
50 g mandlilaaste
vanillisuhkrut

Täidis:
5 dl vaarikaid ja mustikaid
300 g toorjuustu
1 dl suhkrut
1 suur muna
vanillisuhkrut

Koogi põhi: Segasin köögikombainis või, jahu, suhkru ja mandlilaastud. Ääristasin sellega lahtise koogivormi põhija ja servad ning panin selle umbes pooleks tunniks külma. Soojendasin ahju 200 kraadini.
Koogi sisu: Segasin omavahel toorjuustu, muna ja suhkru. Panin vaarikad ja mustikad koogile ning valasin peale toorjuustusegu. Küpsetasin 200-kraadises ahjus 25 minutit. Ahjust välja võttes lase koogil enne sööma asumist toatemperatuurini taheneda.

Märkus: põhi sai liiga paks või siis täidis liiga õhuke. Tõenäoliselt panen edaspidi rohkem toorjuustu.

No comments:

Post a Comment