Tuesday, September 8, 2009

Röstitud küüslaugu supp kukeseentega

Selle retsepti idee pärineb nagu ikka toidutarest ja leidsin otsingusõnaga kukeseen.

Koostis:
3 küüslauku
1 suur sibul
kukeseened
värske basiilik
200 g suitsujuustu
5 dl puljongit
0,5 klaasi portveini
natuke võid ja oliiviõli praadimiseks
väike pakk kohvikoort
soovi korral soola ja pipart

Kuumutada terveid küüslauke 200-kraadises ahjus 15 minutit või natuke rohkem. Jahutada ja puhastada. Hakkida sibul, praadida poti põhjas oliiviõliga kergelt läbi. Lisada küüslauk, basiilik, puljong, portvein ja lasta keema. Lisada riivitud juust ja keeta 10 minutit. Püreerida. Lisada kohvikoor. Praadida seened võiga ja lisada serveerimisel supile.

Kommentaar: Supp on nii parajalt paks ja rammus, et minu meelest kõlbab ka ilma kukeseenteta. Ja mind üllatas röstitud küüslaugu maitse, sest. ma ei ole küüslauku kunagi varem nii teinud. Tõeliselt hea supp, mis kuulub ka edaspidi minu toidulauale.

No comments:

Post a Comment