See kook on õige magus, aga suhteliselt lihtne valmistada, kui asi käppa saab. Kui ma omale teen, vähendan suhkrukogust poole võrra ja on samuti hea.
Põhi:
110 g tumedat šokolaadi
150 g võid
175 ml jahu
0,5 tl soola
3 muna
250 ml suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
Täidis:
600 g maitsestamata toorjuustu
300 ml suhkrut
3 spl tärklist
1 tl vanillisuhkrut
3 muna
200 ml vahukoort
50 g tumedat šokolaadi
Sulata või ja šokolaad ning jahuta. Sega teises kausis jahu ja sool. Vahusta munad, lisa juurde suhkur, vanillisuhkur ja šokolaadi-või segu ning lõpuks jahu. Vala pool tagnast küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva vormi põhja, teine pool aga ahjuplaadile. Küpseta neid 180-kraadi juures 15 minutit. Lase pool tundi jahtuda.
Haki plaadil küpsetatud osa väikesteks kuubikuteks.
Vahusta mikseriga 200 g toorjuustu, lisa tärklis ja kolmandik suhkrust. Lisa edasi vahustades ülejäänud toorjuust, suhkur, vanillisuhkur, munad ja vahustamata koor.
Sulata 50 g šokolaadi, jahuta natuke ja lisa sellele 250 ml täidist.
Pane põhjale kuubikud, valge täidis ja kõige peale pruun täidis. Joonista noaga koogile 8-kujulisi ringe, et kihid omavahel natuke seguneksid. Küpseta 180-kraadises ahjus 1 tund. Lase üleöö jahedas seista.
No comments:
Post a Comment