Saturday, February 23, 2013

Tuunikala-vürtsikilupirukas, mõnus soolane suutäis



Olin kord koju toonud karbi tuunikala ja kapparid plaaniga midagi teha. Kohe ei teinud ja siis läks meelest ära. Täna lappasin läbi päris palju Google pakutud variante tuunikalast ja kapparitest, aga seda päris õiget ei leidnudki. Tuli hakata oma kombineerima.

Niisiis võtsin:
Põhi:
75 g võid
200 ml jahu
natuke soola
2 spl külma vett

Täidis:
1 suur sibul
3 küüslauguküünt
1 spl võid
karp purustatud tuunikala vees
10 vürtsikilu fileed
1 spl kappareid

2 muna
100 ml piima

200 g riivjuustu

Põhja komponendid segasin köögikombainis soolaseks muretaignaks, rullisin vormi põhja ja panin külmkappi. Kui ahi oli soojenenud 225 kraadini, küpsetain põhja 10 minutit.

Kohe hakkisin sibula ja purustasin küüslaugu ning praadisin neid 10 minutit võis. Lisasin tuunikala ja hautasin veel hetke.

Valmis põhjale valasin täidise, panin peale kilufileed ja kapaprid. Segasin muna ja piima ning valasin pirukale. Kõige peale panin riivjuustu. Kogu kupatus oli veel 20 minutit 200 kraadi juures ahjus. Ja tulemus on oi kui hea. Kõik tugevad maitsed ja kuna nad ei ole üksteise otsas, siis on iga suutäis natuke erinev.



 Muidugi edspidi võiks kõiki komponente natuke rohkem võtta. Mul on 28-sentimeetrise läbimõõduga pirukavorm ning tulemus oleks võinud natuke paksem olla. Need katsetused jäävad aga mõneks järgmiseks korraks.
Head isu!

No comments:

Post a Comment