Friday, November 22, 2013

Kõrvitsa-toorjuustukook vähese suhkruga



See lugu sai alguse sellest, et tõin kolmapäeval Hiiumaalt kaasa pooliku kõrvitsa, mis teatavasti ei seisa nii kuigi kaua. Ma ei ole kunagi teinud kõrvitsast toorjuustukooki, aga just nüüd seisis seda juustu kapis 2 karpi, seega oli aeg ilmselgelt küps. Tegin kiire tiiru internetis ning selgus, et ühegi koogi jaoks täpselt õiget kogust ja õigeid aineid kodus ei ole. Tuli olemasolevatega improviseerida ning tulemus sai väga maitsev. Seega jagan julgelt ka teistega.

Põhi
1 pakk Kalevi küpsiseid (165 g)
60 g võid

Kate
400 g kõrvitsapüreed
400 g toorjuustu
4 muna

4 spl suhkrut
1 spl tärklist

Purusta küpsised ja sega sulavõiga. Pressi vooderdatud vormi (minul 26 cm) põhja ja pane külma. Klopi munad suhkruga lahti, lisa toorjuust, kõrvitsapüree ja tärklis.
Vala põhjale ning küpseta eelsoojendatud 200-kraadises ahjus 40-45 minutit.
Lase natuke jahtuda.
Ka veel soojalt on väga maitsev. Järeleproovitud :p

1 comment:

  1. As claimed by Stanford Medical, It's in fact the one and ONLY reason this country's women live 10 years longer and weigh 19 KG lighter than us.

    (By the way, it has NOTHING to do with genetics or some hard exercise and absolutely EVERYTHING about "how" they eat.)

    P.S, What I said is "HOW", and not "WHAT"...

    Tap on this link to determine if this easy test can help you decipher your real weight loss possibilities

    ReplyDelete