Thursday, July 1, 2010

Rabarberi-toorjuustukook

Proovisin kasutada oma seniseid teadmisi juustukookide vallas ja kodus olemasolevaid komponente.
Niisiis:

Põhi:
1 pakk Selga sidruniküpsiseid
50 g võid

Täidis:
200 ml suhkrut
2 spl jahu
600 toorjuustu
3 muna
200 ml hapukoort

Kate:
600 ml rabarberitükke
1 spl tärklist
50 ml vett või mingit mahla
2 tl kaneeli
75 ml suhkrut

Purusta küpsised, sega sulavõiga ja suru küpsetuspaberiga vooderdatud koogivormi põhja.

Sega kausis suhkur ja jahu, lisa toorjuust ja vahusta. Lisa munad ja hapukoor. (Töötab ka ilma hapukooreta).

Katteks sega kõik komponendid ja lase korraks keema.

Vala põhjale täidis ja kõige peale rabarberisegu.

Küpseta 175 ahjus 50 minutit ja hoia üleöö külmas.

Söödav, aga mitte minu lemmik juustukook.

No comments:

Post a Comment