Monday, March 21, 2011

Vaarika-Mascarpone kook Erika tordipulbri kattega


Olen seda kooki teinud mitu korda. Mässamis on, aga maitse on suurepärane. Minul jäi täidis esimese hooga ka peale külmkapis seisnud ööd natuke vedel ning see sundiski uuesti ja uuesti katsetama.

Algallikas on: Toidutarest

Põhi:
1 pakk Selga küpsist (180 g)
70 g võid

Täidis:
250 g mascarponet
1,5 dl hapukoort
1 tl vaniljesuhkrut
1 dl suhkrut
2 muna
1 sl tärklist
300 g vaarikaid

Kate:
150 ml Erika tordipulbr
50 g võid

Purustan köögikombainis küpsised ja segan sulavõiga. Surun küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivori põhja. Täidise jaoks mikserdan kokku toasooja Mascarpone, hapukoore, suhkrud ja munad. Vaarikad segan tärklisega. Valan pool täidist põhjale, peale panen vaarikad ja siis ülejäänud täidis. Katteks segan köögikombainiga tordipulbri ja külma või ning panen täidisele peale. Küpsetan 200- kraadises ahjus 40 minutit.

No comments:

Post a Comment