Wednesday, March 23, 2011

Banaani-šokolaadimuffinid

Kiire, lihtne ja väga maitsev lastele või ootamatutele külalistele. Võid kindel olla, et need ei ebaõnnestu kunagi. Ei ole minu originaallooming vaid kasutasin ammust paljundust ühest inglise keelsest raamatust. Soovi korral saan raamatu andmed järele uurida.

Ained:

280 g jahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl soodat
0,5 tl soola
3 suurt küpset banaani (kokku umbes 450 g)
110 g suhkrut
1 muna
60-90 ml piima või vett
90 ml õli või 85 g võid (sulatatud)
Soovi korral 50 g šokolaadi

1. Pane ahi sooja (190-200 kraadi) ja valmista ette vormid. Sellest kogusest saab 12 standardsuuruses muffinit.
2. Sega suures kausus jahu, küpsetuspulber, sooda, sool ja tükeldatud šokolaad.
3. Teises kausis purusta banaan (kas kahvli, pudrunuia või saumikseriga), lisa suhkur, muna, vesi/piim ja õli/sulavõi.
4. Sega see jahusegu hulka.
5. Pane taigen vormidesse ja küpseta 20-25 minutit (muffin on pealt helepruun ja sõrmega vajutades tõuseb üles tagasi).
Head maitsmist!

No comments:

Post a Comment