Monday, April 18, 2011

Kilupirukad ehk mõnus soolane suutäis




See on klassikalise kiluvõileiva moodsam vorm. Lihtne valmistada ja järele pole veel kunagi midagi jäänud. 12 tükki saab kindlasti, aga kui taigen õhemaks rullida, siis kindlasti rohkem.

Täidise varieerimise võimalusi on tohutult. Mina, kui kooner, ostan plekkkarbi puhastamata kiludega, aga loomulikult võib kasutada ka valmisfileesid. Munadest võib kasutada ka vutimune ning tomat ei pea sugugi kirsstomat olema.

Niisiis on vaja varuda:

500 g lehttaigent
karp vürtsikilu
2 muna (pärast lõikan ühe muna 8 tükiks)
karp kirsstomateid
Riivjuustu (mida rohkem, seda maitsvam)

Rullin taigna natuke õhemaks ja lõikan sellest umbes 8x8 cm tükid. Panen muffinivormi. Sisse kilufilee, tomat, munasektor ja juust. Vajutan servad kokku ning küpsetan 200-kraadises ahjus 15 minutit.

No comments:

Post a Comment