Saturday, January 19, 2013

Porgandisalatid

Kuna kasvatasin suvel maal ise porgandeid ja nüüd on mul neid päris mitu kastitäit, siis  püüan neid igal võimalikul juhul toiduks kasutada.  Viimasel ajal leiab see porgand kõige rohkem rakendust toorsalatites. Mulle magusad salatid ei passi ja nii tuleb alternatiive otsida. Seekord siis kolm erinevat majoneesiga salatit. Antud kogustest jätkub neljale.

Esiteks:

2 suurt porgandit (300 g)

100 g  juustu

1 suurem küüslauguküüs (ka need on maal ise kasvatatud ja kipuvad hiigelsuureks klassifitseerima)Hea majoneesi ja hapukoore segu

Porgand ja juust riivida, küüslauk purustada pressiga. Kaste peale ja valmis. Soola ei lisa.

Teiseks:

2 suurt porgandit

2 peotäit külmutatud herneid

Peale majoneesi-hapukoore segu

Külmutatud hernestele vala korraks keev vesi peale. kui üles sulavad, maitsevad nagu värsked. Vähemalt ise sügavkülma pandutega on nii. Poe omi pole proovinud.

Lisaks meeldib mulle porgandi-mädarõika salat, kus riivitud porgandi sisse segan maitse järgi mädarõigast ja hapukoort.

Lastele kahjuks meeldib ainult see herne oma ja neid võiks seal sees ikka palju olla.

No comments:

Post a Comment