Porgandisalatid
Kuna kasvatasin suvel maal ise porgandeid ja nüüd on mul
neid päris mitu kastitäit, siis püüan
neid igal võimalikul juhul toiduks kasutada. Viimasel ajal leiab see porgand kõige rohkem rakendust toorsalatites. Mulle magusad salatid ei passi ja nii tuleb
alternatiive otsida. Seekord siis kolm erinevat majoneesiga salatit. Antud
kogustest jätkub neljale.
Esiteks:
2 suurt porgandit (300 g)
100 g juustu
1 suurem küüslauguküüs (ka need on maal ise kasvatatud ja
kipuvad hiigelsuureks klassifitseerima)Hea majoneesi ja hapukoore segu
Porgand ja juust riivida, küüslauk purustada pressiga. Kaste
peale ja valmis. Soola ei lisa.
Teiseks:
2 suurt porgandit
2 peotäit külmutatud herneid
Peale majoneesi-hapukoore segu
Külmutatud hernestele vala korraks keev vesi peale. kui üles sulavad, maitsevad nagu värsked. Vähemalt ise sügavkülma pandutega on nii. Poe omi pole proovinud.
Lisaks meeldib mulle porgandi-mädarõika salat, kus riivitud
porgandi sisse segan maitse järgi mädarõigast ja hapukoort.
Lastele kahjuks meeldib ainult see herne oma ja neid võiks seal
sees ikka palju olla.
No comments:
Post a Comment