Olen ikka veel purukookide lainel ja kuna kodus leidub ikka veel kodumaiseid õunu, siis seekord on täidiseks õunad. Kook on kokku kombineeritud perenaine.ee ja raamatust Angeelika Kang, Lia Virkus, Pille Enden; "100 kooki 3".
Koostisained:
Puru:
150 g võid
4 dl jahu
1 dl suhkrut
1 tl küpsetuspulbrit
Täidis
400-500 g õunu (see on umbes 5 väikest eesti õuna)
2 sl surkrut
2 tl kaneeli
Kohupiimamass:
2 pakki (500 g) kohupiima (ricotta)
1,5 dl suhkrut
2 tl vanillisuhrkut
1 dl hapukoort
3 muna
Nagu ikka segasin kuivained ja tükeldasin või ning segasin köögikombainis puruks.
Edasi vahustasin munad suhkruga, lisasin kohupiima, hapukoore, vanillisuhkru. Õunad viilutasin (ei koorinud).
Panin 2/purust 20x30 cm küpsetuspaberiga vooderdatud vormi, lisasin õunaviilud, millele puistasin kaneeli ja suhkru. Sinna peale panin kohupiimamassi ja kõige peale ülejäänud puru. Küpsetasin 200 kraadi juures 40 minutit.
Lihtne, mahlane ja mitte eriti magus kook.
No comments:
Post a Comment