Mässamist on omajagu, aga see tasub ennast kuhjaga ära, sest see kreem viib suisa keele alla.
Kui lastele teha, võib jätta Amaretto ka panemata, ikka on suurepärane.
Retsept võetud Pereköögist veebruar 2011 ja ei ole muudetud.
Biskviit:
3 muna
1,5 dl suhkrut
0,5 tl piima
2 dl nisujahu
2 sl kakaod
1 tl küpsetuspulbrit
Amarettokreem:
100 g mõru šokolaadi
250 g mascarponet
1 dl tuhksuhkrut
2 sl mandlilikööri (nt Amaretto)
Vahusta munad suhkruga heledaks vahuks. Lisa piim. Teises kausis sega jahu, kakao ja küpsetuspulber ning lisa munavahule. Vala ahjuplaadile ja küpseta 225-kraadises ahjus 5 minutit. Kata põhi teise paberi või käterätiga ja jäta jahtuma.
Kreemi jaoks sulata šokolaad ja sega hulka mascarpone, tuhksuhkur ja liköör. Määri kreem jahtunud põhjale, keera rulli ja lase võimalusel seista vähemalt 1 tund.
Nagu ikka, parim muidugi järgmisel päeval.
No comments:
Post a Comment