Raamatust Juustukoogid, Lia Virkus, Angeelika Kang, 2008
See kook on õige magus, aga suhteliselt lihtne valmistada, kui asi käppa saab. Kui ma omale teen, vähendan suhkrukogust poole võrra ja on samuti hea.
Põhi:
110 g tumedat šokolaadi
150 g võid
175 ml jahu
0,5 tl soola
3 muna
250 ml suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
Täidis:
600 g maitsestamata toorjuustu
300 ml suhkrut
3 spl tärklist
1 tl vanillisuhkrut
3 muna
200 ml vahukoort
50 g tumedat šokolaadi
Sulata või ja šokolaad ning jahuta. Sega teises kausis jahu ja sool. Vahusta munad, lisa juurde suhkur, vanillisuhkur ja šokolaadi-või segu ning lõpuks jahu. Vala pool tagnast küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva vormi põhja, teine pool aga ahjuplaadile. Küpseta neid 180-kraadi juures 15 minutit. Lase pool tundi jahtuda.
Haki plaadil küpsetatud osa väikesteks kuubikuteks.
Vahusta mikseriga 200 g toorjuustu, lisa tärklis ja kolmandik suhkrust. Lisa edasi vahustades ülejäänud toorjuust, suhkur, vanillisuhkur, munad ja vahustamata koor.
Sulata 50 g šokolaadi, jahuta natuke ja lisa sellele 250 ml täidist.
Pane põhjale kuubikud, valge täidis ja kõige peale pruun täidis. Joonista noaga koogile 8-kujulisi ringe, et kihid omavahel natuke seguneksid. Küpseta 180-kraadises ahjus 1 tund. Lase üleöö jahedas seista.
No comments:
Post a Comment